Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Den Bosch: De Beste Plekken voor een Heerlijke Middag

Den Bosch, de charmante hoofdstad van Noord-Brabant, is niet alleen bekend om zijn historische gebouwen en gezellige sfeer, maar ook om zijn culinaire hoogstandjes. Van knusse cafés tot trendy restaurants, de stad biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijke lunch. In deze blogpost nemen we je mee naar enkele van de beste plekken om te lunchen in Den Bosch.

NomNom

NomNom is een geliefde plek onder zowel locals als toeristen. Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve gerechten en relaxte sfeer. Het lunchmenu is gevarieerd en biedt voor elk wat wils, van salades tot sandwiches en hartige warme gerechten.

Adres: Postelstraat 79, 5211 DM Den Bosch

Aanrader: Probeer de Poké Bowl met verse zalm, avocado, rijst en een heerlijke sesam-sojasaus.

Eetbar DIT

Eetbar DIT is een hippe en levendige eetgelegenheid waar je kunt genieten van een dynamisch lunchmenu. Met een focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, biedt dit restaurant een unieke eetervaring. Het interieur is kleurrijk en speels, wat bijdraagt aan de ontspannen sfeer.

Adres: Snellestraat 24, 5211 EM Den Bosch

Aanrader: De Club Sandwich met kip, spek, sla, tomaat en mayonaise is een absolute aanrader.

Mariapaviljoen

Mariapaviljoen is gevestigd in een voormalig ziekenhuis en heeft een bijzondere en stijlvolle ambiance. Het restaurant biedt een ontspannen sfeer en een gevarieerd lunchmenu met zowel klassieke als innovatieve gerechten. Het terras is een geweldige plek om te genieten van de zon tijdens de warmere maanden.

Adres: Burgemeester Loeffplein 70, 5211 RX Den Bosch

Aanrader: De huisgemaakte soep van de dag is altijd een goede keuze, vooral geserveerd met vers brood.

Zoetelief

Zoetelief is een elegant restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende service en verfijnde gerechten. Het lunchmenu biedt een breed scala aan opties, van lichte salades tot uitgebreide hoofdgerechten. Dit is de perfecte plek voor een zakelijke lunch of een gezellige maaltijd met vrienden.

Adres: Korte Putstraat 10, 5211 KP Den Bosch

Aanrader: De Caesar Salad met gegrilde kip, Parmezaanse kaas en croutons is hier onovertroffen.

BUURT

BUURT is een trendy café met een huiselijke sfeer, gelegen in een rustige wijk net buiten het drukke stadscentrum. Hier kun je genieten van een ontspannen lunch met gerechten die met liefde en zorg zijn bereid. Het gebruik van eerlijke en duurzame ingrediënten staat hier centraal.

Adres: Vughterstraat 5, 5211 EW Den Bosch

Aanrader: De Veggie Burger met gegrilde groenten en avocadomayonaise is een favoriet onder vegetariërs.

Bagels & Beans

Bagels & Beans is een populaire keten die ook in Den Bosch een vaste waarde is. Met een groot aanbod aan verschillende soorten bagels en spreads, is dit de ideale plek voor een snelle doch voedzame lunch. Bovendien zijn er tal van veganistische en glutenvrije opties beschikbaar.

Adres: Kerkstraat 84, 5211 KE Den Bosch

Aanrader: De bagel met roomkaas, gerookte zalm en kappertjes is een klassieker die altijd in de smaak valt.

Café Herman

Café Herman is een gezellige plek met een ongedwongen sfeer, ideaal voor een informele lunch. Het menu is eenvoudig maar smakelijk, met een focus op broodjes en soepen. Dit café is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel studenten als professionals.

Adres: Koningstraat 1, 5211 VG Den Bosch

Aanrader: Het broodje carpaccio met pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten is een absolute must-try.

’t Keershuys

Gelegen in een prachtig historisch pand, biedt ’t Keershuys een unieke en sfeervolle lunchervaring. Het restaurant serveert een breed scala aan gerechten, van klassieke Nederlandse broodjes tot internationale specialiteiten. De warme en gastvrije sfeer maakt het een ideale plek voor een ontspannen lunch.

Adres: Lepelstraat 45, 5211 DP Den Bosch

Aanrader: De kroketten op brood, geserveerd met mosterd, zijn een heerlijke Nederlandse klassieker.

Crème Coffee & Pastry

Crème Coffee & Pastry is de perfecte plek voor liefhebbers van zoetigheid en een goede kop koffie. Naast een prachtig assortiment aan gebakjes en desserts, biedt het café ook hartige lunchopties zoals quiches en salades. De elegante inrichting maakt het een fijne plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Adres: Snellestraat 47, 5211 EN Den Bosch

Aanrader: De quiche van de dag, geserveerd met een frisse salade, is altijd een schot in de roos.

Bar35

Voor een stevige lunch ben je bij Bar35 aan het juiste adres. Dit gezellige eetcafé staat bekend om zijn uitgebreide burgerkaart, maar biedt ook andere smakelijke lunchopties. Het vriendelijke personeel en de ontspannen sfeer maken het een favoriete plek onder de locals.

Adres: Molenstraat 35, 5211 DR Den Bosch

Aanrader: De BBQ Pulled Pork Sandwich, geserveerd met coleslaw en frietjes, is een ware traktatie.

Conclusie

Den Bosch heeft een overvloed aan geweldige lunchplekken die voldoen aan elke smaak en voorkeur. Of je nu op zoek bent naar een lichte salade, een stevige burger of een creatieve poké bowl, je zult zeker iets vinden dat je aanspreekt. Deze stad weet hoe ze de middag bijzonder moeten maken, dus neem de tijd om te genieten van een heerlijke lunch in een van de vele fantastische eetgelegenheden.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses

Terras in Den bosch

Terrasjes in Den Bosch: Genieten in de Zon

Den Bosch, of ‘s-Hertogenbosch zoals de stad officieel heet, staat bekend om haar gezellige sfeer, historische gebouwen en natuurlijk de heerlijke Bossche Bol. Maar wat deze Brabantse stad echt bijzonder

Parkeren in Den bosch

Parkeren in Den Bosch: Een Complete Gids

Den Bosch, ook wel ‘s-Hertogenbosch genoemd, is een prachtige stad vol historie, cultuur en gezellige straatjes. Of je nu een bezoeker bent die de stad wil verkennen of een inwoner