Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Den Bosch: Een Culinaire Reis Door de Ochtend

Den Bosch, of ‘s-Hertogenbosch zoals het officieel heet, is een stad die rijkelijk is voorzien van historische charme, cultureel erfgoed en natuurlijk heerlijk eten. Hoewel de stad misschien het meest bekend is om zijn beroemde Bossche Bol, biedt het ook talloze mogelijkheden voor een heerlijk ontbijt. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis door de ochtend in Den Bosch, waarbij we enkele van de beste plekken om te ontbijten bespreken.

Café de Palm

Gelegen in het hart van de stad is Café de Palm een populaire keuze voor zowel locals als toeristen. Dit gezellige café heeft een uitgebreide ontbijtkaart met voor ieder wat wils. Van klassieke ontbijtgerechten zoals croissants en versgeperste sinaasappelsap tot uitgebreidere opties zoals eggs benedict en American pancakes.

Adres: Hinthamerstraat 78, 5211 MS Den Bosch

Aanrader: Probeer zeker de homemade granola met Griekse yoghurt en vers fruit.

Crème Coffee & Pastry

Voor degenen die van een stijlvol en elegant ontbijt houden, is Crème Coffee & Pastry een must-visit. Hier worden heerlijke patisserieën gecombineerd met uitstekende koffie. De inrichting is modern en uitnodigend, wat het de perfecte plek maakt om je dag te beginnen.

Adres: Snellestraat 47, 5211 EN Den Bosch

Aanrader: De avocado toast met gepocheerd ei en een vleugje chili vlokken is hier onovertroffen.

Yoghurt Barn

Op zoek naar een gezond en voedzaam ontbijt? Dan is Yoghurt Barn de plek voor jou. Zoals de naam al doet vermoeden, draait alles om yoghurt, maar dan wel in allerlei creatieve en smakelijke combinaties. Het is de ideale plek voor een licht maar vullend ontbijt dat je genoeg energie geeft voor de rest van de dag.

Adres: Korte Putstraat 11, 5211 KP Den Bosch

Aanrader: De Barn Breakfast met verse yoghurt, muesli, vers fruit en een honing drizzle is een heerlijke keuze.

Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft landelijke faam verworven als dé plek voor een heerlijke bagel, en ook in Den Bosch stellen ze niet teleur. Met een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten bagels en spreads, kun je hier eindeloos variëren. Bovendien zijn er tal van vegan en glutenvrije opties beschikbaar.

Adres: Kerkstraat 84, 5211 KE Den Bosch

Aanrader: De bagel met hummus, zongedroogde tomaten en rucola is een persoonlijke favoriet.

Eetbar DIT

Eetbar DIT is een trendy en levendige plek waar je kunt genieten van een uniek ontbijtmenu. Met een focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, biedt dit restaurant een dynamische eetervaring. Het interieur is hip en speels, wat bijdraagt aan de ontspannen sfeer.

Adres: Snellestraat 24, 5211 EM Den Bosch

Aanrader: De French toast met kaneel, suiker en een bolletje vanille-ijs is een ware traktatie.

NomNom

NomNom is een geliefde eetgelegenheid in Den Bosch die bekend staat om zijn creatieve gerechten en relaxte vibe. Het ontbijtmenu is gevarieerd en biedt iets voor iedere smaak, van hartige broodjes tot zoete lekkernijen.

Adres: Postelstraat 79, 5211 DM Den Bosch

Aanrader: De shakshuka is een smaakvolle keuze, perfect voor wie van een hartig ontbijt houdt.

Bar35

Voor de liefhebbers van een stevig en vullend ontbijt is Bar35 zeker een aanrader. Dit gezellige eetcafé staat bekend om zijn uitgebreide ontbijtopties en vriendelijke service. Het is een geweldige plek om rustig de ochtendkrant te lezen terwijl je geniet van een kopje koffie en een stevig ontbijt.

Adres: Molenstraat 35, 5211 DR Den Bosch

Aanrader: De Big Breakfast, met worstjes, spek, eieren, bonen en toast, is een favoriet onder de vaste klanten.

BANK15

BANK15 is meer dan alleen een plek om te eten; het is een ontmoetingsplaats waar creativiteit en gastronomie samenkomen. Dit unieke concept biedt een platform voor jonge ondernemers, chefs en artiesten. Het ontbijtmenu is divers en biedt voor ieder wat wils.

Adres: Wolvenhoek 12, 5211 HH Den Bosch

Aanrader: De Banana Pancakes met ahornsiroop en vers fruit zijn een droomstart van de dag.

Brownies&downieS

Wat dit café bijzonder maakt, is niet alleen het heerlijke eten maar ook het sociale aspect. Brownies&downieS biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te werken en zich te ontwikkelen. Het ontbijtmenu is simpel maar smaakvol, met veel liefde bereid.

Adres: Kerkstraat 13A, 5211 KD Den Bosch

Aanrader: De brownies zijn hier natuurlijk een must-try, zelfs als ontbijt!

Conclusie

Den Bosch biedt een breed scala aan ontbijtopties die voldoen aan elke smaak en voorkeur. Of je nu op zoek bent naar een lichte yoghurtbowl, een stevige bagel of een zoete traktatie, je zult zeker iets vinden dat je aanspreekt. Deze stad weet hoe ze de dag goed moeten beginnen, dus neem de tijd om te genieten van een heerlijk ontbijt in een van de vele geweldige eetgelegenheden.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses

Terras in Den bosch

Terrasjes in Den Bosch: Genieten in de Zon

Den Bosch, of ‘s-Hertogenbosch zoals de stad officieel heet, staat bekend om haar gezellige sfeer, historische gebouwen en natuurlijk de heerlijke Bossche Bol. Maar wat deze Brabantse stad echt bijzonder

Parkeren in Den bosch

Parkeren in Den Bosch: Een Complete Gids

Den Bosch, ook wel ‘s-Hertogenbosch genoemd, is een prachtige stad vol historie, cultuur en gezellige straatjes. Of je nu een bezoeker bent die de stad wil verkennen of een inwoner