Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parkeren in Den Bosch: Een Complete Gids

Den Bosch, ook wel ‘s-Hertogenbosch genoemd, is een prachtige stad vol historie, cultuur en gezellige straatjes. Of je nu een bezoeker bent die de stad wil verkennen of een inwoner op zoek naar een parkeerplek, het kan soms een uitdaging zijn om een geschikte plek te vinden. In deze blogpost geven we een uitgebreide gids voor parkeren in Den Bosch, met informatie over parkeergarages, straatparkeren, vergunningen en handige tips.

Parkeergarages in Den Bosch

Den Bosch heeft verschillende parkeergarages verspreid door de stad, elk met hun eigen voordelen. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

1. Parkeergarage Wolvenhoek

Gelegen in het hart van de stad, biedt Parkeergarage Wolvenhoek snelle toegang tot het winkelgebied en de sfeervolle straten van Den Bosch. Met ruime parkeermogelijkheden en moderne voorzieningen is dit een ideale plek voor een dagje uit.

Adres: Wolvenhoek 12, 5211 HH ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 24/7

Tarieven: €2,60 per uur, max. €20 per dag

2. Parkeergarage Sint-Jan

Deze parkeergarage bevindt zich dicht bij de iconische Sint-Janskathedraal en is perfect voor bezoekers die de historische architectuur van Den Bosch willen bewonderen.

Adres: Hekellaan 25, 5211 LZ ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 24/7

Tarieven: €2,60 per uur, max. €20 per dag

3. Parkeergarage Paleiskwartier

Voor degenen die de moderne kant van Den Bosch willen verkennen, is Parkeergarage Paleiskwartier een uitstekende keuze. Gelegen in een levendig gebied met restaurants, bars en kantoren, is deze garage zowel handig als veilig.

Adres: Onderwijsboulevard 220, 5223 DT ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden: 24/7

Tarieven: €2,00 per uur, max. €14 per dag

Straatparkeren in Den Bosch

Hoewel parkeergarages handig zijn, geven sommige mensen de voorkeur aan straatparkeren. Dit kan echter wat lastiger zijn, vooral in drukke gebieden. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

1. Betaald Parkeren

In het centrum van Den Bosch geldt betaald parkeren. Dit betekent dat je per uur betaalt om je auto op straat te parkeren. Let goed op de borden om te zien wanneer betaald parkeren van kracht is en wat de tarieven zijn. Meestal varieert dit tussen €2,50 en €3,50 per uur.

2. Blauwe Zone

In sommige delen van Den Bosch kun je gratis parkeren in de blauwe zone. Dit betekent dat je een parkeerschijf moet gebruiken om aan te geven hoe lang je geparkeerd staat. De maximale parkeerduur varieert, maar is vaak beperkt tot 2 uur. Zorg ervoor dat je je parkeerschijf duidelijk zichtbaar instelt om boetes te voorkomen.

3. Parkeerverboden

Let op de parkeerverboden en bijzondere regels die kunnen gelden in bepaalde straten of wijken, zoals laad- en loszones, vergunninghoudersgebieden en tijdelijke beperkingen tijdens evenementen. Deze informatie is meestal duidelijk aangegeven op verkeersborden.

Parkeren voor Inwoners

Als inwoner van Den Bosch heb je recht op een parkeervergunning voor je wijk. Dit maakt het parkeren in drukke woonwijken een stuk eenvoudiger. De kosten van een parkeervergunning variëren afhankelijk van de zone waarin je woont. Je kunt een vergunning aanvragen via de website van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Tip: Controleer regelmatig de website van de gemeente voor eventuele wijzigingen in de parkeervergunningen en tarieven.

Handige Parkeertips

Om je parkeervaardigheden in Den Bosch te optimaliseren, volgen hier enkele nuttige tips:

1. Gebruik Parkeerapps

Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van een parkeerplek in Den Bosch. Apps zoals Parkmobile, Yellowbrick en ANWB Onderweg bieden real-time informatie over beschikbare parkeerplaatsen en tarieven. Sommige apps stellen je zelfs in staat om direct te betalen via je smartphone.

2. Vermijd Drukke Tijden

Probeer drukke tijden te vermijden als je naar het centrum van Den Bosch gaat. Tijdens het weekend en op feestdagen kan het vinden van een parkeerplek moeilijk zijn. Plan je bezoek vroeg in de ochtend of later op de avond om stress te verminderen.

3. Overweeg Openbaar Vervoer

Als je de mogelijkheid hebt, is het openbaar vervoer een uitstekend alternatief voor parkeren in het centrum. Den Bosch heeft een goed netwerk van bussen en treinen die je snel en efficiënt naar je bestemming brengen. Bovendien vermijd je zo de kosten en moeite van parkeren.

4. Fietsenstallingen

Den Bosch is een fietsvriendelijke stad met veel fietsenstallingen. Als je in de buurt woont of verblijft, overweeg dan om met de fiets te komen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar bespaart je ook parkeerkosten en tijd.

Conclusie

Of je nu een dagje uit bent in Den Bosch of er woont, het vinden van een geschikte parkeerplek hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met een beetje planning en de juiste informatie kun je gemakkelijk je weg vinden in deze prachtige stad. Of je nu kiest voor een parkeergarage, straatparkeren, of een combinatie van beide, er zijn genoeg opties beschikbaar om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die overeenkomen met uw interesses

Terras in Den bosch

Terrasjes in Den Bosch: Genieten in de Zon

Den Bosch, of ‘s-Hertogenbosch zoals de stad officieel heet, staat bekend om haar gezellige sfeer, historische gebouwen en natuurlijk de heerlijke Bossche Bol. Maar wat deze Brabantse stad echt bijzonder